Logo Rijksoverheid

Home > Toegankelijkheidsverklaring

Skip to contentToegankelijkheidsverklaring

Het RIVM besteedt veel aandacht aan gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, kwaliteit en vindbaarheid van online informatie. Iedereen moet overheidssites gemakkelijk kunnen vinden, gebruiken en bekijken.

Om dit mogelijk te maken, volgt het RIVM de eisen van Digitoegankelijk, de Nederlandse naam voor de Europese norm 301 549 die voorziet in toegankelijkheidsrichtlijnen voor overheidswebsites. Door toepassing van Digitoegankelijk worden websites en webapplicaties toegankelijk voor mensen met een functiebeperking. Zo krijgen onder andere dyslectici, kleurenblinden, slechtzienden en blinden dezelfde toegang tot overheidsinformatie als mensen die deze functiebeperkingen niet hebben.

Kunt u de inhoud van een document niet lezen, neem dan contact op!

De website www.aerius.nl voldoet niet aan de toegankelijkheidseisen. Het kan daardoor voorkomen dat bijvoorbeeld een PDF voor u niet goed leesbaar is. Heeft u problemen met het raadplegen van een niet-toegankelijk document op onze website? Neemt u dan contact met ons op via info@rivm.nl, vermeld in dit bericht welk document u niet (voldoende) kunt raadplegen en vermeld uw contactgegevens. Eén van onze redacteuren neemt dan contact met u op om samen te kijken hoe we (delen van) het document toegankelijk voor u kunnen maken.

Vragen, opmerkingen en suggesties over de werking en vormgeving van de site kunt u mailen naar info@rivm.nl.

Meer informatie

Toegankelijkheidsverklaring www.aerius.nl