Rijkswaterstaat blij met nieuwe functionaliteit AERIUS Connect

dinsdag, 28 februari 2017

AERIUS Connect bevat een aantal nieuwe functionaliteiten die in opdracht van Rijkswaterstaat (RWS) zijn ontwikkeld. Op donderdag 16 februari heeft Rijkswaterstaat daarom deze specifiek ontwikkelde functionaliteiten in AERIUS Connect, maar ook nieuwe functionaliteiten in AERIUS Calculator tijdens een gebruikersacceptatietest (GAT) getest.

Carla Mors (RWS) is blij met de nieuwe functionaliteiten in AERIUS Calculator. ‘'Nu het vaarwegtype handmatig aangepast kan worden en als rekeninstelling de afstandsgrenswaarde kan worden gekozen, sluit Calculator beter aan bij onze uitvoeringspraktijk’ 

De wijzigingen in Connect die in opdracht van RWS zijn uitgevoerd maken het mogelijk om Connect vanuit Scenario aan te sturen. ‘Dat maakt dat Connect voor een veel bredere doelgroep beschikbaar komt’, zegt Mors. Uit de acceptatietest kwamen een paar kleine bevindingen naar voren die inmiddels door het AERIUS team konden worden opgelost. En natuurlijk ook een aantal nieuwe wensen. 

Carla Mors kijkt terug op een goed georganiseerde en voorbereide acceptatietest en kon als opdrachtgever dan ook formeel akkoord gaan met de release van de nieuwe functionaliteiten. Deze komen met de jaarrelease bij inwerkingtreding van het nieuwe PAS-programma voor alle AERIUS-gebruikers beschikbaar.