PAS en AERIUS van start! Eerste meldingen ingediend en vergunningbijlagen gemaakt

woensdag, 1 juli 2015

Vannacht om 0:00 uur is de PAS in werking getreden en kwam AERIUS publiek beschikbaar voor het maken van stikstofberekeningen. Direct waren ruim 100 gebruikers online en om 0:16 uur werd via AERIUS Calculator de eerste melding ingediend door een varkensbedrijf in Limburg. Ook werden de eerste bijlagen voor vergunningaanvragen onder de PAS geëxporteerd.

Het AERIUS team en het RIVM waren de hele nacht standby om de prestatie van het systeem te monitoren en eventuele problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Via Twitter werd rechtstreeks contact onderhouden met de gebruikers, vooral agrarisch adviseurs. De grote belangstelling zorgde ervoor dat het systeem enkele malen uit de lucht ging. Onder meer door het bijschakelen van een tweede server kon dit snel worden verholpen. De komende periode zal het AERIUS team de prestaties intensief blijven monitoren om eventuele problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Ook aan de slag met Calculator?

Gaat u binnenkort ook gebruikmaken van AERIUS? U kunt dan onder meer de volgende informatiebronnen raadplegen:

Tip: U wordt geadviseerd om ingevoerde bronnen als pdf-bestand te exporteren alvorens de berekening te starten. In geval van een storing bij de berekening kunt u dit bestand later weer invoeren en verder gaan waar u gebleven was.

Heeft u vragen over het gebruik van AERIUS? Neem dan contact op met de helpdesk PAS en AERIUS.

Ga direct naar de startpagina voor Calculator