Nieuwe bèta release Calculator

maandag, 9 december 2013

Gebruikers van AERIUS Calculator kunnen sinds begin december werken met een nieuwe versie van de Calculator: bèta release 5. Deze versie bevat de resultaten van de ontwikkelsprint van afgelopen oktober. Een belangrijke nieuwe functionaliteit is het berekenen van stikstofeffecten van zeescheepvaart. De aangepaste workflow vergroot het gebruiksgemak.

Naast de uitbreiding voor zeescheepvaart heeft release 5 andere nieuwe functionaliteit zoals de mogelijkheid om gedetailleerde habitatinformatie te bekijken. De gebruiker kan nu deposities filteren en kaartlagen selecteren, beide op habitatniveau. Voor zeescheepvaart kan een vaarroute worden getekend op zee, gekoppeld aan een aanlegplaats binnengaats. Aan functionaliteit voor binnenscheepvaart wordt nog gewerkt. Dit zal begin 2014 worden toegevoegd aan de Calculator.

In release 5 is voorts het gebruiksgemak geoptimaliseerd met een nieuwe opbouw van de workflow, een sonar die verschijnt bij het plaatsen van de bron en de BAG Geocodeerservice om te zoeken op straatnaam en huisnummer. Ook kan de gebruiker getekende brongegevens wijzigen en eigen rekenpunten bekijken in de vergunningsbijlage.

Aanmelden gebruik Calculator bèta
Zelf de mogelijkheden van de Calculator bèta uitproberen? Via de link onderaan dit bericht kunt u zich aanmelden als gebruiker voor de Calculator bèta.

Meer informatie: