Factsheets beschikbaar voor gebruik informatiemodel IMAER

donderdag, 10 september 2015
Zescheepvaart

IMAER is het informatiemodel van AERIUS dat beschrijft hoe de in- en uitvoerbestanden van AERIUS er uit moeten zien. Om het gebruik van IMAER te ondersteunen heeft het AERIUS team factsheets uitgebracht waarin per sector wordt beschreven hoe IMAER moet worden toegepast.

De factsheets zijn bedoeld voor software-ontwikkelaars en adviseurs die hun eigen gegevensbestanden in Calculator willen laden. Naast de beschrijving bevatten de factsheets per sector beknopte voorbeeldbestanden (GML's). De factsheets bevatten ook een 'platgeslagen tabel' voor elke objectklasse. In die tabel zijn de attributen benoemd, de waarden aangegeven die deze attributen moeten bevatten en is aangegeven of het gebruik van het attribuut verplicht is en of het attribuut meerdere malen gebruikt mag worden.

De factsheets zijn specifiek gericht op het gebruik van IMAER en zijn een aanvulling op eerder gepubliceerde factsheets met de formele modelbeschrijving van IMAER. De factsheets bevatten geen algemene documentatie over informatiemodellen of GML. Die voorkennis moet je bezitten om met deze handreiking aan de slag te kunnen.

Eerder dit jaar werd een review uitgevoerd op IMAER door Geonovum. De reviewers oordeelden dat het informatiemodel goed aan de eisen voldoet.

Meer informatie