AERIUS genomineerd voor Computable Awards

donderdag, 1 september 2016
AERIUS wint computable Award

AERIUS is genomineerd voor de Computable Award in de categorie Overheid.  U, als gebruiker bepaalt welk project wint! Breng dus nu uw stem uit! Stemmen kan tot 10 oktober!

Nominatie

De Computable Award is de belangrijkste ICT-prijs van Nederland. Volgens het  juryrapport laat AERIUS zien hoe ICT kan bijdragen aan optimale dienstverlening van de overheid aan MKB en burgers. “Iedereen weet dat het aanvragen van een vergunning een traject is met veel administratieve stappen die veel tijd in beslag nemen. Met AERIUS behoort dit tot het verleden” aldus de jury.  Er kan gestemd worden tot 9 oktober. Om stemfraude te voorkomen is aanmelden verplicht.

AERIUS en het RIVM

AERIUS ondersteunt de vergunningverlening en ruimtelijke planvorming rond Natura 2000-gebieden en monitoring van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS).
Sinds 1 april 2016 is het beheer en de doorontwikkeling van het complete AERIUS-instrumentarium door het ministerie van Economische Zaken overgedragen aan het RIVM.  Het RIVM zal AERIUS in de komende jaren verder ontwikkelen zodat het informatiesysteem ook andere toepassingen krijgt, bijvoorbeeld voor de Omgevingswet.

ICT zoals het bedoeld is

AERIUS is ICT zoals het bedoeld is: maximale gebruiksvriendelijkheid. Dat blijkt uit de waardering door gebruikers.

“Met AERIUS krijgen we snel en goed zicht op stikstofeffecten van investeringen. Dat is belangrijk voor ons als bedrijf, maar zeker ook voor de BV Nederland”
Arend Vrijma, Europees Massagoed-Overslagbedrijf

“AERIUS integreert alle kaarten, data en rekenprogramma’s in één instrument. Eindelijk een overzichtelijk beeld van de stikstofbijdragen in relatie tot de Natura2000-gebieden” Marion Pross, Vergunningverlener Provincie Zeeland

Stemmen

Stemmen kan via de website van Computable: https://www2.computable.nl/computableawards/stem
Ga naar de categorie ICT-project Overheid en klik op Ministerie van Economische zaken (Aerius). Op dinsdag 1 november 2016 zal de winnaar bekend worden gemaakt.

 

Meer informatie