Aanpassing script nodig voor gebruik nieuwe versie AERIUS Connect

dinsdag, 27 september 2016
Foto van ConnecCafe

Op 1 oktober is de release van de nieuwe versie van AERIUS Connect. Gebruikers moeten bestaande scripts voor de Connect API aanpassen om AERIUS Connect te kunnen blijven gebruiken. Tijdens het ConnectCafé van 23 september werd daar uitgebreid op ingegaan.

Meer dan 15 vertegenwoordigers van verschillende organisaties en met wisselende ervaring waren bij Bij12 voor het Connect Café. Na de presentatie over de implicaties van de wijzigingen, kon iedereen zelf aan de slag. En met de ondersteuning van het AERIUS-team werden veel vragen beantwoord.

Wat verandert er?

AERIUS Connect is een computerinterface (API, Application Programming Interface) , gebouwd om direct complexe berekeningen op AERIUS Calculator uit te voeren, dus niet via de Calculator gebruikersinterface. Het gebruik van AERIUS Connect vereist dan ook de nodige programmeerkennis. Om technische redenen wordt per 1 oktober het Websocketprotocol vervangen door het HTTP/REST-protocol. Door die aanpassing van het protocol zijn veranderingen in bestaande scripts noodzakelijk. Daarnaast maakt de nieuwe Connect API gebruik van een beveiligde verbinding en wordt er gebruik gemaakt van een API key. Deze API Key, een aan de gebruiker gekoppeld identificatietoken, komt in plaats van het e-mailadres als identificatie voor rekenopdrachten en statusinformatie. 

Wat moet u doen om met de nieuwe versie van de Connect API te kunnen werken?

De gebruiker moet bestaande scripts aanpassen waarmee de Connect API wordt opgeroepen. Er is een voorbeeld pythonscript beschikbaar voor de  Connect API 3.0, te downloaden op  https://gitlab.com/AERIUS/aerius-connect-examples.
De software die nodig is om met de Connect API aan de slag te gaan vanuit eigen software kan worden gegeneert met Swagger (http://swagger.io ).

In de bijgevoegde presentatie staat meer informatie over de benodigde wijzigingen.


AERIUS Connect op 29 en 30 september niet beschikbaar

In verband met de release van de Connect API 3.0 is AERIUS Connect op 29 en 30 september niet beschikbaar. Vanaf 1 oktober is AERIUS Connect alleen nog te benaderen met nieuwe scripts. Pas dus zo snel mogelijk de scripts aan.

Vragen over de nieuwe Connect API 3.0 kunnen worden gesteld via de AERIUS-helpdesk.

 

 

Bijlagen

Meer informatie