Logo print version
Algemeen > 1. Bron plaatsen
Stap: 

1.1 Lijnbron tekenen

Gebruik een lijnbron voor diverse soorten vervoersbewegingen (bv. railverkeer, luchtverkeer, wegverkeer en scheepvaart) met een constante emissie over een bepaalde lengte. 

  1. Selecteer de knop 'lijnbron' met de muis (bekijk bron plaatsen voor meer uitleg). 
  2. Plaats een beginpunt van de lijn met één linkermuisklik op de kaart. Het eindpunt legt u vast met een dubbele muisklik. De lengte van de lijnbron is te zien bij "Emissiebron plaatsen" of in de kaart. De maximale lengte van een lijnbron is 5 km. De lijn kan wel uit verschillende delen bestaan en hoeft dus niet recht te zijn. N.B. Locatie onjuist? Voor het wijzigen van een lijn- of vlakbron moet u eerst de oorspronkelijke bron met een dubbelklik afgerond hebben. Vervolgens kunt u de bron wijzigen door het ‘potloodje’ te selecteren en de verschenen oranje bolletjes (op de kaart) op te pakken en te verplaatsen. De oude contouren krijgen een lichtere tint.
  3. Heeft u de locatie van de bron juist gemarkeerd? Bij de volgende stap zet u de locatie vast en kunt u brongegevens invullen.

Ga naar de factsheets voor een technisch inhoudelijke beschrijving van AERIUS Calculator. Ga specifiek naar factsheet over lijnbron.

Ga naar de overzichtspagina van de handleiding.